top of page

Geocaching in Ragunda.

I Sverige är Geocaching mycket populär, i Ragunda kommun finns också många geocacher av olika slag. Det är en trevlig hobby att komma till platser där du annars inte kommer, tänk på naturfallen, vackra grillplatser med en fin utsikt eller kyrkor, byggnader mycket, men det finns också mer information om var du är och vad du ser det är också lärorikt. Det är också roligt att göra detta med barn Barn är galen på att söka skatt.

Geocaching är en världsomspännande skattejakt där du kan hitta rätt ställe där skatten är gömd med hjälp av koordinater. Alla som deltar i spelet kan därmed dölja en geocache och söka efter andra cacher. När du har hittat en geocache loggar du ditt namn i loggen och lägger geocachen tillbaka på samma plats så att nästa geocacher kan hitta den igen. Geocaching görs med en GPS eller via smarttelefonen med en geocaching-app. Den här appen kan laddas ner gratis i app store  eller i play store. 

Dessutom finns det olika typer av geocacher:

   

 

      Traditionele geocaches:

 

Med dessa geocache typer får du omedelbart de sista koordinaterna där geocachen / skatten är dold. På platsen där geocachen är gömd måste du hitta en skatt med en logg där du kan skriva ditt geocache namn som ett bevis på att du hittat det.

      Multi-caches:

Du hittar inte den slutliga geocachen vid de koordinater du ser på denna webbplats med denna typ av geocaches. Syftet med multi geocaches är att du går från punkt till punkt baserat på koordinater som du måste samla via tips. Här ses ofta termen waypoint igen. Waypoints i geocache-världen är ett slags waypoints där du hittar en ledtråd som leder dig till nästa waypoint eller den sista geocacheskatten. Hur många waypoints det finns i en multi geocache eller dess längd kan ibland hittas i beskrivningen, men det är ofta en överraskning, så du kommer definitivt att vara lycklig i några timmar under en trevlig promenad. Ett exempel på en geocaching waypoint kan ses här, vilket betyder att du går till nästa punkt och letar efter nästa waypoint eller cachen själv.

 


     Mysterie geocache of puzzel caches:

Vissa skriver också detta som mystery geocaches. Precis som multi geocachesna ser du koordinater där den slutliga geocachen inte kommer att ligga. Med denna typ av geocaches måste du först tänka innan du kan komma in i fältet. Du måste ofta lösa ett pussel eller ett pussel som låter dig hitta geocache koordinaterna. Vad som ofta händer är att en mysterie geocache kommer att användas som en bonus för en serie traditionella geocacher eller multicaches, där i varje geocache i en serie får du del av pusset för att lösa bonus geocache.

 

Tradcache.gif
Multcache.gif
Mystcache.gif

     Letterbox hybride geocaches:

Dessa geocacher är mycket lik de traditionella geocacherna, men skiljer sig åt eftersom det finns en frimärke i dessa brevlådans geocacher. Denna stämpel är unik för geocachen och är ingen godis eller ruilitem och stämpeln måste givetvis läggas tillbaka i geocachen. Denna form av geocacher kommer från "brevlåda", en slags skattejakt där ledtrådar används istället för. koordinater.

Lethybcache.gif

Geocach karta över Ragunda med gömda skatter

geocaching kaart nieuw.PNG

Obs! Geochacing är väldigt beroendeframkallande, du har smaken att ta det då kommer du inte släppa. !!!!!

Några exempel på geocaching:

images.jpg
images (1).jpg
download (2).jpg
images (4).jpg
download (1).jpg
download.jpg
images (2).jpg
geocaching_pic.jpg
images (3).jpg
HQDuckDash_Tag_Mission_Blog-800x450-1.jp

Mer information finns på Geochaching.com

geocaching-logo.jpg
bottom of page