top of page

Spiegel dammen Kilforsen 

Of je nu een duik wilt nemen in een rustig meer of wilt zwemmen in ruisende watervallen en op verkenning wilt gaan tussen spannende rotsformaties, bij Spegeldammen ben je op de juiste plek.

Op zonnige zomerdagen is Spegeldammen in Fjällsjöälven de perfecte excursiebestemming voor het hele gezin. Spreid een picknickkleed uit in het groene gras aan het strand en zet de lunchtas neer terwijl de kinderen in het water spelen. Je hebt wat avontuurlijkere zwemmogelijkheden net onder de dam waar de afgedamde Fjällsjöälven weer tot leven komt en verder stroomt in Kilforsfallet om een ​​natuurlijke gigantische spa te creëren.

 

Hier kun je met de iets oudere kinderen rond de kliffen klimmen en grote gigantische ketels en andere formaties ontdekken die de stroomversnellingen duizenden jaren hebben uitgehouwen. Of daag de stroomversnellingen uit, zoek een goede rots om op te rusten en laat het water over je heen spoelen. Zittend onder een van de verschillende kleine watervallen met het water dat rond het lichaam stroomt, is pure meditatie.

Wanneer je aan het einde van de stroomversnellingen komt, mondt de rivier uit in een royale lagune omringd door steile kliffen. Een populaire speeltuin voor alle leeftijden, die je ook via een pad door het bos direct vanaf de parkeerplaats kunt bereiken. Als je in plaats daarvan een magische ervaring wilt, moet je van de gelegenheid gebruik maken om een ​​duik te nemen in Spegeldammen op een late avond in juni, wanneer de nachten nooit echt donker worden. En misschien daarna iets lekkers grillen op de barbecueplek tussen de parkeerplaats en het water.

De spiegelvijver heeft een bad voor alle smaken.

Hier vindt u:  In Näsåker rijdt u naar de rivier en slaat u rechtsaf de Länsväg 975 in bij de kruising na de energiecentrale. Na 8 kilometer bereikt u het dorp Sörmoflo en Spegeldammen en een kleine parkeerplaats aan de rechterkant van de weg Vind hier: In Näsåker rijdt u naar de rivier en slaat u rechtsaf de Länsväg 975 op bij de kruising na de energiecentrale. Na 8 kilometer bereikt u het dorp Sörmoflo en Spegeldammen en een kleine parkeerplaats aan de rechterkant van de weg Vind hier: In Näsåker rijdt u naar de rivier en slaat u rechtsaf de Länsväg 975 op bij de kruising na de energiecentrale. Na 8 kilometer bereikt u het dorp Sörmoflo en Spegeldammen en een kleine parkeerplaats aan de rechterkant van de weg.

10
11
9
8
5
6
7
4
1
3
bottom of page