top of page

Spiegel dammen Kilforsen

Vare sig du vill ta en simtur i en stilla sjö eller bada i forsande vattenfall och gå på upptäcktsfärd bland spännande klippformationer, har du hamnat rätt när du besöker Spegeldammen.

Soliga sommardagar är Spegeldammen i Fjällsjöälven det perfekta utflyktsmålet för hela familjen. Bred ut en picknickfilt i gröngräset vid strandkanten och duka upp matsäcken medan barnen leker i vattnet. Lite mer äventyrliga badmöjligheter har du alldeles nedanför dammen där den uppdämda Fjällsjöälven får liv igen och rinner vidare i Kilforsfallet för att skapa ett naturligt jättespa. Här kan du klättra omkring på klipporna med de lite äldre barnen och upptäcka stora jättegrytor och andra formationer som forsen har mejslat fram under tusentals år. Eller utmana forsen, hitta en bra sten att slå dig ner på och låta vattnet skölja över dig. Att sitta under något av alla de olika små vattenfallen med vattnet strömmande runt kroppen är ren meditation.

När du kommer ner till slutet av forsen öppnar sig älven i en generös lagun omgiven av branta klippor. En populär tummelplats för alla åldrar, som du också kan välja att nå via en stig genom skogen, direkt från parkeringen. Om du istället vill ha en magisk upplevelse, ska du passa på att ta dig ett dopp i Spegeldammen en sen kväll i juni, när nätterna aldrig hinner bli riktigt mörka. Och kanske efteråt grilla något gott på grillplatsen mellan parkeringen och vattnet. Spegeldammen har bad för alla smaker.

Hitta hit: I Näsåker kör du ner till älven och tar till höger på Länsväg 975 i korsningen efter kraftverket. Efter 8 kilometer kommer du fram till byn Sörmoflo och Spegeldammen och en liten parkeringsplats som ligger på höger sida vägen.Hitta hit: I Näsåker kör du ner till älven och tar till höger på Länsväg 975 i korsningen efter kraftverket. Efter 8 kilometer kommer du fram till byn Sörmoflo och Spegeldammen och en liten parkeringsplats som ligger på höger sida vägen.Hitta hit: I Näsåker kör du ner till älven och tar till höger på Länsväg 975 i korsningen efter kraftverket. Efter 8 kilometer kommer du fram till byn Sörmoflo och Spegeldammen och en liten parkeringsplats som ligger på höger sida vägen.

10
11
9
8
5
6
7
4
1
3
bottom of page