top of page

Diskgolf på toppen av kullstabacken.

På toppen av Kullstabackens skidbacke i Hammarstrand ligger en Diskgolfbana. Här kan du spela discgolf gratis, du kan låna frisbees i receptionen på campingen.

Vad är Diskgolf ?

Discgolf är en sport som spelas professionellt, men också en rolig och spännande fritidsaktivitet. Den kombinerar mentala och fysiska utmaningar samtidigt som den ger social interaktion på ett lustfyllt sätt.

Discgolf är en snabbväxande sport i världen och av goda skäl. Det är lätt att komma igång med, men samtidigt väldigt svårt att bemästra. Det är lättillgängligt: ​​utrustningen är inte lika dyr som många andra sporter och de flesta banor i landet är gratis att spela. Du kan spela med andra eller mot dig själv. Framför allt är det en utmanande och rolig (och ibland frustrerande..) sport!

Spelet har samma grundidé som vanlig golf eller minigolf. Du måste ta dig från en viss punkt (draft) till ett mål (golfkorg) på så få kast som möjligt. Det är viktigt att passera hinder som träd, dammar och buskar, ofta i kuperad terräng och med varierande vindförhållanden. För att hantera detta krävs kastfärdigheter och goda kunskaper om skivans flygegenskaper. Hålet, eller golfkorgen, består av ett metallstativ med en rund korg och kedjor som hänger ovanför korgen. Kedjorna saktar ner skivan och släpper den sedan i korgen.

En bana består vanligtvis av 9, 12 eller 18 hål. Hålens längd varierar från 65m till 300m. Längder som är långt ifrån minigolf, men också något kortare än slaggolf. Från två till fem kast är vanligtvis idealiska resultat på hålen, beroende på längd och svårighetsgrad. Det ideala resultatet för ett hål kallas ett "par".

12.jpg

Spelregler

Målet är att få skivan att vila i korgen med så få kast som möjligt.

  1. Normalt dras startordningen på det första hålet. När alla har kastat ska alltid den som är längst från korgen kastar igen, oavsett om det är samma spelare som kastar flera gånger i rad. Skivan kastas från där den kom till vila. På nästa hål, den person som gjorde minst kast på hålet före kast.

  2. Alla kast räknas tills skivan ligger i korgen.

  3. Den spelare som har använt minst antal kast efter alla hål på banan vinner.

  4. Var uppmärksam på andra människor som vistas i området. Kasta inte drevet om det finns ens den minsta risk att träffa andra personer med din drev.

  5. Träd och grenar är en del av spelet, böja eller bryta är förbjudet!

  6. Discgolf är ett lugnt spel, huvudsaken är att ha kul.

10
11
9
3
7
1
5
2
4
12
bottom of page