top of page

Diskgolf boven op kullstabacken.

Boven op de ski piste Kullstabacken in Hammarstrand is een Diskgolf parcour. Je kan hier gratis Diskgolf spelen je kan de frisbee's te leen krijgen bij de receptie van de camping. 

Wat is Diskgolf ?

Discgolf is een sport die professioneel wordt beoefend, maar ook een leuke en boeiende vrijetijdsbesteding. Het combineert mentale en fysieke uitdagingen en biedt tegelijkertijd sociale interactie op een plezierige manier.

Discgolf is een snelgroeiende sport in de wereld en dat is niet zonder reden. Het is gemakkelijk om mee te beginnen, maar tegelijkertijd erg moeilijk om onder de knie te krijgen. Het is gemakkelijk toegankelijk: de uitrusting is niet zo duur als bij veel andere sporten en de meeste banen in het land zijn gratis om op te spelen. Je kunt met anderen of tegen jezelf spelen. Bovenal is het een uitdagende en leuke (en soms frustrerende..) sport!

Het spel heeft hetzelfde basisidee als regulier golf of minigolf. Je moet in zo min mogelijk worpen van een bepaald punt (draft) naar een doel (golfmand) komen. Het is belangrijk om obstakels zoals bomen, vijvers en struiken te passeren, vaak in heuvelachtig terrein en met wisselende windomstandigheden. Om hiermee om te gaan zijn werpvaardigheden en een goede kennis van de vliegeigenschappen van de schijf vereist. Het gat, oftewel de golfmand, bestaat uit een metalen standaard met een ronde mand en kettingen die boven de mand hangen. De kettingen vertragen de schijf en laten hem vervolgens in de mand vallen.

Een baan bestaat meestal uit 9, 12 of 18 holes. De lengte van de holes varieert van 65m tot 300m. Lengtes die verre van minigolf zijn, maar ook net iets korter dan percussiegolf. Van twee tot vijf worpen zijn meestal ideale resultaten op de holes, afhankelijk van de lengte en moeilijkheidsgraad. Het ideale resultaat voor een hole wordt een "paar" genoemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

10
11
9
3
7
1
5
2
4
12
12.jpg

Spelregels 

Het doel is om de schijf met zo min mogelijk worpen in de basket te laten rusten.

  1. Normaal gesproken wordt de startvolgorde getrokken op de eerste hole. Als iedereen heeft gegooid, laat dan  altijd degene die het verst van de basket af is weer gooien, ongeacht of het dezelfde speler is die meerdere keren achter elkaar gooit. De schijf wordt weggegooid van waar hij tot stilstand is gekomen. Op de volgende hole gooit de persoon die het minste aantal worpen heeft gegooid op de hole ervoor. 

  2. Alle worpen worden geteld totdat de schijf in de basket ligt.

  3. De speler die na alle holes op de baan het minste aantal worpen heeft gebruikt, heeft gewonnen.

  4. Houd rekening met andere mensen die in het gebied verblijven. Gooi de schijf niet weg als er ook maar het minste risico bestaat dat u andere mensen raakt met uw schijf.

  5. Bomen en takken horen bij het spel, wegbuigen of afbreken is verboden!

  6. Discgolf is een rustig spel, het belangrijkste is om plezier te hebben.

bottom of page