top of page

Cowboykåken

Dick Bewarp maakte zijn droom waar en trok de wildernis in om zijn eigen cowboyhuis te bouwen.

Een gekke ex-hardrocker die de stad, de mensen en de stress beu is, vluchtte naar Norrland. Daar bouwde Dick Bewarp - zonder opleiding of ervaring - een Amerikaans geïnspireerd blokhut in Mårdsjön, 70 km buiten Östersund. Elke stam heeft hij zelf geblaft en alles is handgemaakt tot in het kleinste detail.

Ik heb er altijd van gedroomd om als een echte cowboy in Alaska te leven. Om in het wild te leven tussen bergen, bossen en meren.

Op een perceel met twee hectare grond, bos en een eigen meer begon de bouw, die drie jaar in beslag nam. Nu is de cowboyhut klaar en woont Dick daar met zijn drie pitbullhonden.

Hoe kwam je op het idee?

Ik smeek om die levensstijl als een eenzame wolf met een baard, bijl en schommelstoel en dan moet je een blokhut hebben. Het punt is, ik wilde een uitdaging. Ik heb in mijn hele leven nog nooit iets gebouwd en dacht dat het bouwen van een blokhut zonder ervaring een uitdaging van de wereld moet zijn.

Hoe kon je het betalen?

Als je het zelf bouwt, hoeft het het shirt niet te kosten. Het is arbeid die duur is. Ik kocht 300 grenen stammen van de buurman en van hen zaagde ik balken, panelen, vloerplanken, enz. Het enige houtmateriaal dat ik nieuw kocht, was de wagen en de ruwe damwanden voor het dak.

Wat is het moeilijkst geweest?

- Blaf de boomstammen... het kostte me een heel jaar! Om buiten binnen te staan ​​- 20° midden in de winter en te werken met de stammen die meer dan 500 kg wogen. Als ik eerder had geweten hoeveel werk het was, had ik het niet gedaan.

 

Wat ga je nu doen?

Eerlijk gezegd, na drie jaar zwoegen, tien uur per dag, voelde het eigenlijk duister toen het huis eindelijk af was. Het was net alsof ik met pensioen ging ... niets te doen en ik vroeg me af

Wat ga ik nu in godsnaam verzinnen!?

Als je je droomhuis hebt gebouwd, is het moeilijk om het te overtreffen met een andere uitdaging. Misschien een boot bouwen, de Everest beklimmen of naar de maan gaan… ja, ja we zullen zien…

Feiten over het huis:

128 m² begane grond met 2 slaapkamers, keuken, badkamer en een grote woonkamer van 64 m².
• 64 m² bovenverdieping met 2 slaapkamers, woonkamer, kleine badkamer en berging • Aan elke lange zijde van de schuur is er een overdekte veranda van elk 4 m².
• Ondiep, grindbed 20 cm, 18 x 18 m + 25 vierkante keien
• Dakisolatie 40 cm, vloerisolatie 30 cm. Geen isolatie in de muren, de stammen zijn aan de buitenkant hetzelfde als aan de binnenkant.
• Verwarming vindt plaats via aardwarmte, 2 x 250m collectorslang en een Nibe warmtepomp 8 kw.
• Watergedragen vloerverwarming op de gehele begane grond. Folklore 3-glas ramen.
• Voordeur Diplomat (waar ik zwart beslag op heb gezet om een ​​Mexicaans uiterlijk te krijgen.

Bezoek adres:

 

Dick Bewarp
Mårdsjön 511
84495 Stugun

dick@radikalfilm.com

www.cowboykaken.com

Facebook 

Prijzen:

Cowboyhut - Openingstijden (SEK 100 / persoon).
Juli: zaterdag-zondag 12.00-14.00
uur Augustus: zaterdag-zondag 12.00-14.00

1
3
9
25
11
116
22
21
19
17
18
15
14
12
24
8
7
6
5
4
2
232
20
bottom of page