top of page

Cykling i Jämtland

Det finns även möjlighet att hyra cyklar på Hammarstrands camping. Du får en cykelkarta eller GPS-rutter till din telefon. Vi vet vägen, du kommer till de vackraste platserna dit du normalt aldrig kommer.

 

På begäran kan vi också tillhandahålla en fylld picknick korg för på språng så att du kan njuta av naturen omkring dig. Glöm inte dina badkläder, du kommer förmodligen att stöta på en härlig plats där du kan simma.

4.jpg

Högforsen

Till Högforsen tar det 10 minuter med bil och här kan du cykla mountainbike.Terrängen är slingrande och har olika lutningar.Det är en mångsidig terräng med olika trädslag, bäckar, broar och till och med en riktig kraftstation i trä. Lederna i Högforsens Friluftsområde är kända för att vara något alldeles extra och har varit en del av det stora Ragunda 100 milsloppet. Det finns stigar som slingrar sig över tallslussar, genom tallskogar och längs sandiga skogsvägar, stigar som slingrar sig upp och ner för bergsryggar. Ibland på hög höjd med utsikt och ibland djupt inne i dalarna. Allt är omgivet av Ragudnadalens svala klippor eftersom det är kuperat här. Högforsen har kallats en av de björntätaste skogarna i Sverige så var uppmärksam.

2
1
5
5
3
2
bottom of page