top of page

De Reva-berg (Revaberget) ligt ongeveer 11 km ten zuiden van Bispgården en 2,5 mijl ten zuiden van de fabriek van Held Rapids, direct langs de westkant van Indalsälven. In het reservaat is een prachtige waterval, Meåfallet, of zoals de lokale bevolking het Lugnåfallet noemt. Het is een plek die makkelijk te bereiken is De waterval heeft een valhoogte van 30 m en het bronwater stort steil naar beneden en stroomt naar beneden richting de Indalsälven.
Een interessant gebied met een unieke flora die wordt gekenmerkt door kalkminnende soorten. Shaggy mos (Rhytidiadelphus triquetrus [Kranshakmossa]), domineert de onderste laag bijna overal waar bodemvocht en andere vegetatie dit toelaten.
Een verscheidenheid aan natuur is hier geconcentreerd in een relatief klein gebied en veel van de bedreigde of anderszins zeldzame soorten zijn hier te vinden met een ongewoon groot aantal soorten. In een aantal delen van het natuurreservaat werden tot het midden van de vijftig hooilanden begraasd en geoogst. Er zijn voorwaarden om de bomeekhoorn te vinden. Toen in de jaren vijftig het water in de Indalsälven werd gereguleerd, ontstond er een strand tussen de berg en de rivier. Daar vindt u een van Jämtland's grootste exemplaren van de plant rijstrijst

Sla af bij Bispgården vanaf weg 87 en neem weg 86 richting Utanede. Sla in Utanede linksaf naar de rivier en de energiecentrale van Hölleforsen. Rijd over de stuwdam van de energiecentrale en sla dan linksaf. Waar het energiecentralegebied eindigt, neemt een kleine grindweg het over. Na ongeveer 1,5 kilometer bereik je het natuurgebied Revaberget en na nog eens twee kilometer bereik je Meåfallet en de parkeerplaats daar.

GPS: 

62.915399, 16.670527 

Op pad met onze gids naar Meå fallet

U kunt ook met onze gids op pad naar Meå fallet de 30 meter hoge waterval en we doen gelijk de oude Noorse grenssteen aan. Dit is een fantastische wandeling in de natuur on ze gids verteld alles over het ontstaan en de natuur met zijn dieren. Als jullie stil zijn spotten jullie misschien nog bevers. Deze wandeling is met lunch.

Voor prijzen zie prijslijst

11
280069307_10220311979498465_3667912747908284685_n12
DSC_0028
f
d
mea fallet
b
e
c
a
bottom of page