top of page

Padel i Ragunda

Nära idrottsplatsen (Hammervallen) Idrottsvägen 8 i Hammarstrand ligger en ny Padelbaan-byggnad. Mindre än 5 minuter från Hammarstrands camping. Du vet att det leuke spelet Padelspel. Du behöver inte mot en liten ersättning 20 kr. för padelracketar och bollar på Hammarstrands camping, du kan direkt med Swish betala.

logo ragunda padel.jpg
baan.jpg
racket-en-ballen.jpg
rackets.jpg

VAD ÄR PADEL?


Padel är en sport som kombinerar action med roligt och socialt umgänge. Det är en fantastisk sport för spelare i alla åldrar och färdigheter, eftersom den är både snabb och enkel att ta upp. De flesta spelare får grunderna inom den första halvtimmen efter att ha spelat så att de kan njuta av spelet.

Padel är inte lika dominerad av styrka, teknik och serve som det händer i tennis och är därför ett idealiskt spel för män, kvinnor och ungdomar att tävla tillsammans. En viktig färdighet är match-craft, eftersom poäng vinner snarare genom strategi än genom ren styrka och kraft.

.

PADELDOMSTOLEN


Padel är en blandning mellan tennis och squash. Det spelas vanligtvis i dubbelspel på en sluten bana omgiven av väggar av glas och metalliskt mos. Banan är en tredjedel av storleken på en tennisbana.


Bollen kan studsa från vilken vägg som helst men kan bara träffa gräset en gång innan den returneras. Poäng kan fås när bollen studsar två gånger i de tävlandes fält.

.

PADELRACKETT & BOL


Spelet är snabbt och enkelt att lära sig, vilket gör det till en rolig och beroendeframkallande sport att spela. Med hjälp av en kort, stränglös racket med en elastisk yta med hål och en tennisboll med låg kompression, görs tjänsten under armarna.

Skotten spelas antingen före eller efter att bollen studsar mot de omgivande glasväggarna, vilket ger en unik dimension till sporten jämfört med konventionell tennis.

.

PADELBANA


En Padelbana är 20 meter lång och 10 meter bred med bakväggarna av glas upp till 3 meters höjd, medan glasets sidoväggar slutar efter 4 meter. Väggarna kan vara gjorda av glas eller annat fast material, till och med material som betong. Resten av banan är stängd med ett metalliskt nät till en höjd av 4 meter.

I mitten av spelplanen finns ett nät som delar banan i två. Den har en maximal höjd på 88 cm i mitten och höjs till 92 cm på båda sidor. Dessa fält delas sedan på mitten med en linje och ytterligare en linje tre meter från bakväggen markerar serviceområdet.

 

GODKÄNNANDE
Poängsättningen och reglerna är väldigt lika Tennis, med den största skillnaden är att serven i Padel är under armarna och att bollar kan spelas från glasväggarna på liknande sätt som i Squash. Reglerna tillåter användning av rygg och sidoväggar, vilket resulterar i längre rallyn än i en konventionell tennismatch. Poäng vinner man snarare genom strategi än genom styrka och kraft.

.

Ha så kul.

padel slaan.jpg
ballen en rackets.jpg
ballen.jpg
1.jpg
bottom of page