top of page

Padel in de gemeente Ragunda

Bij de sportvelden ( Hammervallen) Idrottsvägen 8 in Hammarstrand is een nieuwe Padelbaan gebouwd. Op nog geen 5 minuten van Hammarstrands camping. U kunt daar het leuke spel Padel spelen. U kunt tegen een kleine vergoeding 20 kr. de padel rackets en ballen huren bij Hammarstrands camping u kunt direct met Swish betalen.  

logo ragunda padel.jpg
baan.jpg
racket-en-ballen.jpg
rackets.jpg

WAT IS PADEL?

 

Padel is een sport die actie combineert met plezier en sociale interactie. Het is een geweldige sport voor spelers van alle leeftijden en vaardigheden, omdat het zowel snel als gemakkelijk te leren is. De meeste spelers krijgen de basis binnen het eerste halfuur van het spelen door, zodat ze van het spel kunnen genieten.

Padel wordt niet zo gedomineerd door kracht, techniek en service als bij tennis en daarom is het een ideaal spel voor mannen, vrouwen en jongeren om samen te strijden. Een belangrijke vaardigheid is match-craft, omdat punten eerder worden gewonnen door strategie dan door pure kracht en macht.

DE PADEL BAAN 
Padel is een mix tussen Tennis en Squash. Het wordt meestal gespeeld in het dubbelspel op een omheinde baan omringd door muren van glas en metalen beslag. De baan is een derde van de grootte van een tennisbaan.


De bal kan tegen elke muur stuiteren, maar kan de grasmat maar één keer raken voordat hij wordt teruggeslagen. Er kunnen punten worden gescoord als de bal twee keer stuitert in het veld van de deelnemer.

PADELRACKETS & BAL
Het spel is snel en gemakkelijk te leren, waardoor het een leuke en verslavende sport is om te spelen. Met behulp van een kort, snaarloos racket met een elastisch oppervlak met gaten en een tennisbal met lage compressie, wordt de service onder de arm gemaakt.

Shots worden gespeeld voor of nadat de bal van de omringende glazen wanden stuitert, wat een unieke dimensie toevoegt aan de sport ten opzichte van conventioneel tennis.

DIMENSIES
Een padelbaan is 20 meter lang en 10 meter breed waarbij de achterwanden tot een hoogte van 3 meter van glas zijn, terwijl de glazen zijwanden na 4 meter eindigen. De wanden kunnen gemaakt zijn van glas of een ander stevig, egaal materiaal zoals beton. De rest van de baan is afgesloten met een metalen gaas tot een hoogte van 4 meter.

In het midden van het speelveld bevindt zich een net dat het veld in tweeën deelt. Het heeft een maximale hoogte van 88 cm in het midden, oplopend tot 92 cm aan beide zijden. Deze velden zijn dan in het midden gescheiden door een lijn en een andere lijn op drie meter van de achterwand markeert het servicegebied.

 

SCOREN
De score en regels lijken erg op die van tennis, met als grootste verschil dat de service in Padel onderarm is en dat ballen op dezelfde manier van de glazen wanden kunnen worden gespeeld als in Squash. De regels staan ​​het gebruik van de achter- en zijwanden toe, wat resulteert in langere rally's dan bij een conventionele tenniswedstrijd. Punten worden eerder gewonnen door strategie dan door kracht en macht.

 

​HAVE FUN !!!!!!

padel slaan.jpg
ballen en rackets.jpg
ballen.jpg
1.jpg
bottom of page