top of page

Wandelen in Ragunda.

Vanaf Hammarstrands camping kan je heerlijk wandelen, met de hond, lekker alleen of gezellig met zijn twee. Je kan heerlijk langs de rivier lopen of gewoon een boodschapje doen in het dorp. Alle routes staan uitgeschreven. Voor sommige routes moet je een klein stukje rijden maar ook daar hebben wij aan gedacht hier rij je naar toe door middel van bolletje pijl of met de app Wikiloc, makkelijker kan niet. Wij hebben diverse wandelingen en auto ritten voor u uitgezet, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Direct van de camping kunt u heerlijk wandelen wij hebben routes uitgezet, ze zijn met kleuren gemarkeerd, je kan ze ook met je mobile telefoon/ GPS lopen. Klik op het Wikiloc logo voor de site met GPS routes.

wikiloc-150x150.jpg
DSC_0018.JPG

De echte sportievelingen kunnen naar de top van Kullstabacken de ski piste wandelen is ongeveer 1.5 uur heen en 1 uur terug maar dan is er als beloning een heel mooi uitzicht op de top staat ook een schuilhut, je kan er ook een vuurtje maken let er op als je weer weg gaat dat het goed uit is.Je kan ook met de auto naar boven rijden en dan gaan wandelen. 

Voor de mensen die een stukje willen rijden zijn er routes uitgezet naar mooie plaatsen in Ragunda waar u heerlijk kan wandelen. Wij hebben de route uitgezet door middel van bolletje pijl.  

1.jpg

Even voor het plaatsje Ragunda is een mooie wandeling in de winter kunt u hier Langlaufen en in de zomer wandelen. Parkeer de auto bij de oude leger schuren loop een stukje door en u komt bij het begin van de skidspåret geniet van de rust en de stilte. 

 De oude kerk in Pålgård is ook een mooie wandeling.

1.png
DSC_0138.JPG

De geitengrot 

10 minuten met de auto en u bent bij de parkeerplaats van Getgrottan de geiten grot even voorbij het plaatsje Ragunda. Van de parkeerplaats is het 10 minuten lopen naar de geiten grot, let er wel op het is niet allemaal vlak en het is in het bos dus het kan vochtig zijn. Maar neem wat worstjes en broodjes mee en maak gerust een vuurtje. Het is hier zo stil. 

2.jpg
4.jpg
2.jpg

Meå  fallet.

6.jpg

Mijn favoriet om een heerlijke wandeling te maken met de hond. Meå Fallet. Meå Fallet is nog een waterval die werkt we hebben natuurlijk ook Döda fallet die werkt niet meer. Maar Meå  fallet houd je echt voor de gek. Je komt met de auto aan en rijd een klein stukje het pad in let op het pad is erg hobbelig. Dan is het bijna 3 KM lopen langs de Indalsläven en gelukkig allemaal vlak, als je niet te veel geluid maak zie je de bever misschien nog anders zie je zijn werk wel. Er komen mooie rust plekjes langs de rivier. Let op Meå fallet houd u voor de gek, u komt ongeveer na 2900 meter een waterval tegen dat is niet de waterval die wij zoeken loop een klein stukje door en ga bij het bordje het bos is let op het is hier niet meer vlak en we zijn in het bos dus het kan glad zijn.

Een klein stukje verder op het lange pad staat nog een oude Gränssten (grenssteen)

Döda fallet.

We hebben het er al even over gehad Döda Fallet (De dode waterval) op 15 auto minuten vanaf Hammarstrands camping. Hier kun je heerlijk wandelen over de waterval ze hebben mooie houten bruggetjes aangelegd genoeg plekjes om te zitten en uit te rusten en genieten van de mooie natuur om u heen. Tip loop niet alleen op de houten bruggetjes maar ga ook naar de rivier het bos in het is hier schitterend. 

7.jpg
5.jpg
2.jpg
11855724_932980433414303_476596688348236

Högforssen

doda fallet.jpg

Op 10 minuten rijden ligt Högforssen dit is een mooi gebied om te wandelen midden in het bos heel goed aangegeven gaat iets op en neer als je stil bent zie je de bever, je komt bij een waterval die nog steeds stroom opwekt alles is hier van hout. Wij hebben paar keer het geluk gehad dat we de kerstman tegen gekomen zijn. In de winter is het hier prima langlaufen. GPS 63.163011, 16.304742

3.jpg
1.jpg
11.jpg

De hangbrug

De Hängbronn of op zijn Nederlands de hangbrug. Deze is van hout en loopt over de Indalsälven. Je kan er op twee manieren komen allebei de wandelingen zijn mooi het gaat iets op en neer maar dat is bijna overal in en om Ragunda. Vergeet niet de worstjes voor het kampvuur. Er word een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de brug is niet verplicht maar het mag. Dit is een van mijn favoriete plekjes. 

21.jpg
13.jpg
4.jpg

Billtjärns natuurreservaat

Even voorbij Bispgården aan de 87 gaat u een bosweg op deze volgt u 8 KM en dan komt u bij Åsbodarna. Billtjärns natuurreservaat er staan bordjes die je kan volgen. Je komt hier geen mens tegen alleen maar vogels die de hele dag en nacht fluiten.De vogels zijn niet schuw ze komen naar je toe en zijn erg nieuwsgierig. Er staan veel dennen bomen met veel baardmos, deze baardmos geeft aan hoe zuiver de lucht in dit gebied is, hoe meer baardmos des te zuiverder de lucht. Hier is geen bosbouw dit is een natuurlijk bos er zijn in de loop der jaren veel bosbranden geweest dat is ook te zien aan het schors op de bomen. Je kan hier allerlei beesten tegen komen dus wees stil maar wel op uw hoede. 

De beloning een schitterend uitzicht.

2.jpg
1.jpg

Vättaberget of de slapende olifant

Vättaberget of de slapende olifant genoemd. Is een stevige wandeling op 10 minuten vanaf de camping. Het is berg op en er ligt een geocache trail van 16 geocaches deze moet je gelopen hebben. Als je boven komt dan is het uitzicht geweldig, vergeet geen drinken en eten mee te nemen. Een echte aanrader. 

Het Hammarstrand bord

11.jpg

Naar de letters van Hammarstrand (Hollywood) je rijd of loop naar de top van de ski piste daar volg je de blauwe route. Let op wil je dezelfde weg terug omdat je auto boven staat neem dan dezelfde weg terug vanaf de letters. Anders vervolg je weg en je komt in Kulsta uit een mooie afdaling- 

hammarstrand.jpg

Vanaf Hammarstrands camping kan je heerlijk wandelen, met de hond, lekker alleen of gezellig met zijn twee. Je kan heerlijk langs de rivier lopen of gewoon een boodschapje doen in het dorp. Alle routes staan uitgeschreven. Voor sommige routes moet je een klein stukje rijden maar ook daar hebben wij aan gedacht, hier rij je naar toe door middel van bolletje pijl makkelijker kan niet. Wij hebben diverse wandelingen en auto ritten voor u uitgezet, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

bol-pijl.jpg

Albacken 

Vanaf Hammarstrands camping is het een uurtje rijden naar Albacken je rijd heerlijk in de bossen en geniet van alle natuur om u heen en natuurlijk moet u oppassen voor de elanden die je daar tegen komt Albacken is een een klein plaatsje even voor of na de brug stoppen en de auto parkeren op de brug maakt u de mooiste foto's. Het is een klein plaatse aan de rivier de Givan. Parkeer de auto en geniet van de wandeling. 

7
12
4
30
28
29
26
25
8

KulTurStig

In het mooie dorpje Pålgård is een mooie wandeling te lopen. Parkeer je auto bij de kert en volg de bordjes met de letter K. Je komt langs de mooiste plekjes kerken, oude markten, scholen, natuur. Soms staat er een apperraat waar je aan kan draaien en die verteld iets over de plaats waar je dan ben. Wel stil zijn als je over de weg door het weiland loopt want daar zijn veel herten en Elanden. 

kulturstig.jpg
kulturstig 3.jpg
kulturstig 2.jpg

X Rundan

Nu beginnen we met gecombineerde fysieke en digitale tiprondes, x-rondes, in de omgeving van Hammarstrand.

Met behulp van de x-round app die je gratis download naar een smartphone, kun je een rondje vinden. Volg de kaart, wanneer je een QR code ziet scan je deze, krijg je een vraag en antwoord direct op de telefoon. Elke zondag worden er nieuwe vragen geplaatst. Vragen zijn beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen. Als je geen smartphone hebt, nodig dan een vriend, kind of volwassene uit, die het heeft tijdens een gezamenlijk wandeling! Je gaat het op tegen jezelf of je wandelbedrijf.

Als eerste in Jämtland County heeft de vereniging van woonplaats Ragunda het initiatief genomen om jong en oud te stimuleren om makkelijk uit te stappen en samen te bewegen. Voor iedereen is het gratis om mee te doen dankzij het feit dat we via de haarvaten van Cultuur en gemeente Ragunda hebben aangemeld en steun ontvangen. Het doel is om tijdens de pandemie activiteiten te ontwikkelen en tegelijkertijd een scala aan gratis activiteiten voor kinderen te creëren. In uitvoering werken wij samen met dorpsverenigingen in de dorpen.

In de omgeving van Hammarstrand zijn er vier verschillende rondes die na een paar maanden overstappen naar andere dorpen. Ook de woonplaatsverenigingen in Fors en Stugun hebben een rondje.

Download de app X rundan in de app store of  play store

logo.png
1.jpg
x rundan.jpg
5.jpg
ragundalogo.jpg
naturkartan.png
Hammarstrand. Böle-Hoo.jpg

Hammarstrand & Böle Hoo

Bispgården.jpg

Bispgården

Borgvattnet.jpg

Borgvattnet

Klik op het Ragundadalen-logo en je wordt doorgestuurd naar alle wandelingen in het Ragundadalen. Er is er zeker een die je leuk vindt.

Tussen de ongeveer 220 natuurgebieden van het graafschap vindt u uw favoriet tussen diepe oerbossen, blauwe bergen en bloeiende weiden. Welkom!

Palgård.jpg

Pålgård

krångede.jpg

Krångede

Ammer.jpg

Ammer

Stugun.jpg

Stugun

Klik op de kaart en u komt direct bij de wandel route, u kunt ook een kaart ophalen bij de receptie van Hammarstrands camping 

bottom of page