Wandelen in Ragunda.

Vanaf Hammarstrands camping kan je heerlijk wandelen, met de hond, lekker alleen of gezellig met zijn twee. Je kan heerlijk langs de rivier lopen of gewoon een boodschapje doen in het dorp. Alle routes staan uitgeschreven. Voor sommige routes moet je een klein stukje rijden maar ook daar hebben wij aan gedacht hier rij je naar toe door middel van bolletje pijl of met de app Wikiloc, makkelijker kan niet. Wij hebben diverse wandelingen en auto ritten voor u uitgezet, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Direct van de camping kunt u heerlijk wandelen wij hebben routes uitgezet, ze zijn met kleuren gemarkeerd, je kan ze ook met je mobile telefoon/ GPS lopen. Klik op het Wikiloc logo voor de site met GPS routes.

wikiloc-150x150.jpg
DSC_0018.JPG

De echte sportievelingen kunnen naar de top van Kullstabacken de ski piste wandelen is ongeveer 1.5 uur heen en 1 uur terug maar dan is er als beloning een heel mooi uitzicht op de top staat ook een schuilhut, je kan er ook een vuurtje maken let er op als je weer weg gaat dat het goed uit is. . 

 De oude kerk in Pålgård is ook een mooie wandeling.

Voor de mensen die een stukje willen rijden zijn er routes uitgezet naar mooie plaatsen in Ragunda waar u heerlijk kan wandelen. Wij hebben de route uitgezet door middel van bolletje pijl.  

DSC_0138.JPG
2.jpg

Even voor het plaatsje Ragunda is een mooie wandeling in de winter kunt u hier Langlaufen en in de zomer wandelen. Parkeer de auto bij de oude leger schuren loop een stukje door en u komt bij het begin van de skidspåret geniet van de rust en de stilte. 

10 minuten met de auto en u bent bij de parkeerplaats van Getgrottan de geiten grot even voorbij het plaatsje Ragunda. Van de parkeerplaats is het 10 minuten lopen naar de geiten grot, let er wel op het is niet allemaal val en het is in het bos dus het kan vochtig zijn. Maar neem wat worstjes en broodjes mee en maak gerust een vuurtje. Het is hier zo stil. 

1.jpg
2.jpg
4.jpg

Mijn favoriet om een heerlijke wandeling te maken met de hond. Meå Fallet. Meå Fallet is nog een waterval die werkt we hebben natuurlijk ook Döda fallet die werkt niet meer. Maar Meå  fallet houd je echt voor de gek. Je komt met de auto aan en rijd een klein stukje het pad in let op het pad is erg hobbelig. Dan is het bijna 3 KM lopen langs de Indalsläven en gelukkig allemaal vlak, als je niet te veel gelid maak zie je de bever misschien nog anders zie je zijn werk wel. Er komen mooie rust plekjes langs de rivier. Let op Meå fallet hud u voor de gek, u komt ongeveer na 2900 meter een waterval tegen dat is niet de waterval die wij zoeken loop een klein stukje door en ga bij het bordje het bos is let op het is hier niet meer vlak en we zijn in het bos dus het kan glad zijn.

6.jpg

Een klein stukje verder op het lange pad staat nog een oude Gränssten (grenssteen)

7.jpg
5.jpg

We hebben het er al even over gehad Döda Fallet (De dode waterval) op 15 auto minuten vanaf Hammarstrands camping. Hier kun je heerlijk wandelen over de waterval ze hebben mooie houten bruggetjes aangelegd genoeg plekjes om te zitten en uit te rusten en genieten van de mooie natuur om u heen. Tip loop niet alleen op de houten bruggetjes maar ga ook naar de rivier het bos in het is hier schitterend. 

2.jpg
11855724_932980433414303_476596688348236
doda fallet.jpg
11.jpg

Op 10 minuten rijden ligt Högforssen dit is een mooi gebied om te wandelen midden in het bos heel goed aangegeven gaat iets op en neer als je stil bent zie je de bever, je komt bij een waterval die nog steeds stroom opwekt alles is hier van hout. Wij hebben paar keer het geluk gehad dat we de kerstman tegen gekomen zijn. In de winter is het hier prima langlaufen. 

3.jpg
1.jpg

De Hängbronn of op zijn Nederlands de hangbrug. Deze is van hout en loopt over de Indalsälven. Je kan er op twee manieren komen allebei de wandelingen zijn mooi het gaat iets op en neer maar dat is bijna overal in en om Ragunda. Vergeet niet de worstjes voor het kampvuur. Er word een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de brug is niet verplicht maar het mag. Dit is een van mijn favoriete plekjes. 

13.jpg
21.jpg
4.jpg

Even voorbij Bispgården aan de 87 gaat u een bosweg op deze volgt u 8 KM en dan komt u bij Åsbodarna. Billtjärns natuurreservaat er staan bordjes die je kan volgen. Je komt hier geen mens tegen alleen maar vogels die de hele dag en nacht fluiten.De vogels zijn niet schuw ze komen naar je toe en zijn erg nieuwsgierig. Er staan veel dennen bomen met veel baardmos, deze baardmos geeft aan hoe zuiver de lucht in dit gebied is, hoe meer baardmos des te zuiverder de lucht. Hier is geen bosbouw dit is een natuurlijk bos er zijn in de loop der jaren veel bosbranden geweest dat is ook te zien aan het schors op de bomen. Je kan hier allerlei beesten tegen komen dus wees stil maar wel op uw hoede. 

De beloning een schitterend uitzicht.

2.jpg
1.jpg

Vättaberget of de slapende olifant genoemd. Is een stevige wandeling op 10 minuten vanaf de camping. Het is berg op en er ligt een geocache trail van 16 geocaches deze moet je gelopen hebben. Als je boven komt dan is het uitzicht geweldig, vergeet geen drinken en eten mee te nemen. Een echte aanrader. 

bol-pijl.jpg
hammarstrand.jpg

Vanaf Hammarstrands camping kan je heerlijk wandelen, met de hond, lekker alleen of gezellig met zijn twee. Je kan heerlijk langs de rivier lopen of gewoon een boodschapje doen in het dorp. Alle routes staan uitgeschreven. Voor sommige routes moet je een klein stukje rijden maar ook daar hebben wij aan gedacht, hier rij je naar toe door middel van bolletje pijl makkelijker kan niet. Wij hebben diverse wandelingen en auto ritten voor u uitgezet, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.