Promenader i Ragunda.

Från Hammarstrands camping kan du njuta av en härlig vandring, med hunden, lekker ensam eller trevligt med sina två. Du kan glädja dig längs elven eller bara en boodschapje do in the village. Alla rutter är utskrivna. För vissa rutter måste du ta en liten bit, men också där har vi tänkt här kör dig till tå med hjälp av bolletje pil lättare kan inte.

Direkt från campingen kan du njuta av vandring. Vi har ritat rutter de är markerade med färger, du kan också gå dem med din mobiltelefon. Programmet heter Wikiloc, rutterna lagras under Hammarstrand. Appen kan laddas ner gratis i appbutiken.

wikiloc-150x150.jpg

De riktiga sportentusiasterna kan gå till toppen av Kullstabacken. Skidbacken är ca 1,5 timmar och 1 timme tillbaka men då är det som belöning. En mycket fin utsikt på toppen är också ett skydd, du kan också göra en brandtillskott om du lämnar igen att det är bra.

11.jpg

Du kan också gå från campingplatsen till längdskidåkning. Det här är en härlig runda och du kan se allt på vägen. Den gamla kyrkan i Pålgård är också en trevlig promenad.

DSC_0018.JPG
DSC_0138.JPG

För de människor som vill köra lite, finns det vägar till vackra platser i Ragunda där du kan gå. Vi har ritat rutten med hjälp av en kulspil.

2.jpg
bol-pijl.jpg

För de människor som vill köra lite, finns det vägar till vackra platser i Ragunda där du kan gå. Vi har ritat rutten med hjälp av en kulspil.

Strax innan staden Ragunda är en trevlig promenad på vintern kan du åka längdskidåkning här och på sommaren. Parkera bilen vid de gamla arméarna går lite igenom och du kommer i början av skidspåret och njut av lugn och ro.

1.jpg
2.jpg
4.jpg

Min favorit för en underbar promenad med hunden. Meå Fallet. Meå Fallet är ett annat vattenfall som vi också har Döda fallet som inte fungerar längre. Men Meå fallet lurar verkligen dig. Du anländer med bil och kör ett kort avstånd till vägen, vägen är väldigt ojämn. Då är det nästan 3 km promenad längs Indalsläven och lyckligtvis allt platt, om du inte gör för mycket, ser du bävern kanske du ser sitt arbete annars. Det kommer att finnas vackra tysta fläckar längs floden. Observera Meå fallet hud lurar dig efter ca 2900 meter ett vattenfall mot det är inte vattenfallet vi letar efter lite och gå nära skylten skogen är not den är inte här längre och vi är i skogen så det kan vara halt.

6.jpg
2.jpg
5.jpg

Lite längre fram på den långa vägen är det fortfarande en gammal Gränssten 

7.jpg
11855724_932980433414303_476596688348236
doda fallet.jpg
1.jpg

10 minuters bilresa är Högforssen detta är ett vackert område för att gå mitt i skogen, mycket väl signified går upp och ner när du är tyst du ser bävern, du kommer till ett vattenfall som fortfarande genererar el allt är här från trä . Vi har haft tur några gånger att vi har träffat Santa. På vintern är det utmärkt längdskidåkning här.

Hängbronn  Den är gjord av trä och går över Indalsälven. Du kan komma dit på två sätt, båda promenader är vackra det går upp och ner lite, men det är nästan överallt i och runt Ragunda. Glöm inte korven för bålen. Ett frivilligt bidrag begärs för att underhållet av bron inte är obligatoriskt, men det är tillåtet. Detta är en av mina favoritfläckar. 

13.jpg
21.jpg
4.jpg

Strax förbi Bispgården på 87 tar du en skogsväg här följer du 8 KM och sedan når du Åsbodarna. Billtjärns naturreservat finns tecken på att du kan följa. Du ser ingen här, bara fåglar som visslar hela dagen och natten. Fåglarna är inte blyga, de kommer till dig och är väldigt nyfiken. Det finns många tallar med många skäggmos, detta skäggmos visar hur ren luften i det här området är, desto mer skäggmos är desto renare är luften. Här är inget skogsbruk Det här är en naturlig skog. Det har varit många skogsbränder genom åren som också kan ses från barken på träden. Du kan stöta på alla slags djur här, så var tyst men på vakt.

1.jpg
3.jpg

Belöna en magnifik utsikt.

2.jpg

Vättaberget eller den sovande elefanten. Är en snabb promenad 10 minuter från campingplatsen. Det är uppförsbacke och det finns en geocachespår på 16 geocacher du måste ha gått. Om du kommer på övervåningen är utsikten stor, glöm inte att ta med drycker och mat. Rekommenderas varmt.

hammarstrand.jpg

Från Hammarstrands camping kan du njuta av en härlig vandring, med hunden, lekker ensam eller trevligt med sina två. Du kan glädja dig längs elven eller bara en boodschapje do in the village. Alla rutter är utskrivna. För vissa rutter måste du ta en liten bit, men också där har vi tänkt här kör dig till tå med hjälp av bolletje pil lättare kan inte. Vi har arrangerat olika promenader och bilresor för dig, fråga i receptionen om möjligheterna.